You are here

Bouwbesluit specialist

Bouwbesluit specialist

Country: 
The Netherlands
Company: 
SECO Netherlands

Over Seconed

Als onafhankelijk en deskundige partij in de bouw, streeft Seconed naar zowel het creëeren van vertrouwen tussen bouwpartners over de geleverde bouwkwaliteit, als naar het minimaliseren van  de technische risico’s die gepaard gaan met de bouw. Dit doen we in alle fasen: we toetsen het ontwerp, de engineering en inspecteren tijdens de uitvoering. Een second opinion of een audit op bestaand vastgoed? Ook hier hebben we de benodigde expertise voor in huis. Wij zijn partner in o.a. (bij voorkeur complexe) utiliteits gebouwen, hoogbouw, civiele werken, weg- en waterbouw, maar ook energie en comfort. Onze bouwbesluitexperts voeren desgewenst een volledige bouwbesluittoetsing uit.

Dit alles doen we overigens niet alleen, binnen de Seco Group hebben we circa 250 kundige en gespecialiseerde engineers tot onze beschikking. En daar zijn we trots op!

De meest interessante projecten komen ons kantoor voorbij. En omdat we groeien, kijken we uit naar versterking van onze vestiging in Breda.

Doel en taken van de bouwbesluit specialist

Als bouwbesluit specialist bij Seconed ben je verantwoordelijk voor het risico gestuurd toetsen van het DO en UO en de bijhorende uitvoeringsdocumenten op alle hoofdstukken van het bouwbesluit van ondermeer distributie centra, complexe utilieitsgebouwen, hoogbouw, tunnels en andere (renovatie) werken waar wet- en regelgeving geborgd moet worden. Je werkt precies en hebt een oog voor detail maar verliest tegelijkertijd de integraliteit van een project niet uit het oog. Op basis van de relevante risico’s toets je het project op veiligheid, geldende normering en vereisten van de klant.
Toetsing gebeurd conform de eisen van de klant, het project en/of het toetsingsframe zoals bijvoorbeeld TIS.
Je opereert binnen een toetsteam en bent daarbij verantwoordelijk voor de technische toetsingen en de dagelijkse contacten met de klant, ontwerpers, uitvoerders en collega’s. Rapportering op zowel technisch als financieel gebied dient direct te gebeuren aan de technisch manager danwel projectverantwoordelijke. Als je zelf als projectverantwoordelijke optreedt ben je tevens verantwoordelijk voor de correcte uitvoering van de opdracht welke aansluit bij de overeenkomst met de klant. Je waarborgt de meerwaarde voor de betrokken partijen en maximaliseert de klanttevredenheid. Je bent tevens bereid om korte opdrachten uit te voeren in het buitenland indien gevraagd.

 

Als bouwbesluit specialist heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Je beoordeelt zelfstandig ontwerpen aan alle hoofdstukken van het bouwbesluit;
 • Je werkt graag in teamverband, onder leiding van de projectverantwoordelijke, en bent communicatief vaardig;
 • Je werkt conform het kwaliteitsmanagementsysteem en de TIS-erkenningsregeling RGL TIS 03;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het uitvoeringsdossier en het naleven van het projectkwaliteitsplan;
 • Je bent verantwoordelijk voor toetsingen voor het aspect bouwbesluit binnen het project;
 • Je bent verantwoordelijk voor de communicatie met de betrokken partijen voor het aspect bouwbesluit binnen het project;
 • Je kunt beoordelen en beslissen of een ontwerp voldoet aan de gestelde eisen in de normen en klantenspecificaties;
 • Je verzekert de correcte uitvoering van de opdracht op administratief, financieel en (risico gestuurd) technisch vlak;
 • Je rapporteert aan de technisch manager.

 

 

 

Uw profiel

 • Diploma TU/ HBO Bouwkunde;
 • Afgeronde opleiding ABWT-1 & 2;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van bouwbesluit toetsen;
 • Afdoende kennis van relevante wet- en regelgeving i.r.t. bouwbesluit toetsen denk hierbij aan onder meer de Wabo en aanvullende brandveiligheidseisen;
 • Een proactieve werkhouding, probleemoplossend vermogen, doortastend met een oog voor detail;
 • Ervaring met risico gestuurd beoordelen en opvolgen van projecten;
 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschift; minimaal Nederlands en Engels, Frans is een pre;

Seconed biedt u

Wij bieden je een uitdagende stageplaats in een stabiel, gezond en groeiend bedrijf met collega’s die beschikken over een berg aan ervaring. Met hen werk jij samen aan de meest interessante en spraakmakende projecten van topniveau. Wij bieden uitgebreide opleidingsmogelijkheden, zowel in- als extern. Salaris in onderlinge overeenstemming en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
Voor meer informatie over de functie kunt u bellen naar de Technisch Manager Dhr. Van Hout, +3247 69 88 352 of de General Manager Mevr. Roodnat +316 11 42 49 57. Stuur uw motivatiebrief en CV per mail onder vermelding van bouwbesluit specialist  naar w.roodnat@seconed.nl.

 

 

Voor deze bouwbesluit specialist worden mogelijk referenties nagegaan.

Het maken van een competentietest maakt een belangrijk onderdeel uit van de procedure.

Voor deze bouwbesluit specialist dient een VOG- verklaring te worden aangevraagd.

De informatie die over u verzameld wordt, is bedoeld voor de afdeling HR van SECO om uw sollicitatie voor de bovenstaande functie te verwerken. De houdbaarheid van de gegevens is 6 maanden. U hebt recht op toegang, rectificatie, overdraagbaarheid, verwijdering van deze of de beperking van de verwerking.
U kunt zich verzetten tegen de verwerking van uw persoonlijke gegevens en u hebt het recht om uw toestemming op elk moment in te trekken door een e-mail te sturen naar jobs@seco.be
U hebt de mogelijkheid om een bezwaar in te dienen bij een controle instantie.